HORKO VYČERPÁVÁ, POZOR NA KUMULACE OHNIVÉ ENERGIE – PEČUJTE I O SVÉ ZDRAVÍ

Všeho moc škodí. I to dobré se pak obrací ve škodlivé, hezké v ošklivé a snadné v těžké. Stejně tak to je i s krásnými letními dny.

Grilování v horkém dni může způsobit i dosti těžké zdravotní komplikace.

Krásné letní dny vybízejí k venkovním aktivitám. K nim patří i vaření na zahrádce. Nejčastěji se věnujeme grilování a opékání. Je důležité si ale uvědomit, že tato forma přípravy jídla patří k elementu Ohně, kterého máme právě v létě nadbytek. Rozdělávání ohňů či grilování tak jen zvyšuje již tak existující zátěž, kterou v horkém létě prožíváme. Je proto velmi důležité, abyste nevytvářeli tzv. kumulace ohňů – tj. nepřidávat další a další ohnivé energie. Neměli byste tedy kombinovat horký den s grilováním či opékáním buřtů, nadměrnou konzumací masa a alkoholu. Pro grilování a táboráky si vybírejte spíše chladnější dny, kdy sluneční svit není tak silný. V horkých dnech byste také měli omezit sportování, posilování a další fyzicky náročné aktivity. Zvláště obezřetní musí být ti, kteří mají problémy se srdcem, tlakem a krevním oběhem.

Image result for glass of white wine

Sklenka chladivého bílého vína vás může příjemně osvěžit.

Které aktivity byste v letních dnech neměli kombinovat:

  • grilování
  • opékání
  • obecně větší konzumace masa a výrobků z masa
  • zapalování otevřených ohňů (včetně většího množství svíček)
  • konzumace alkoholu (hlavně ne toho tvrdého – osvěžující pivko, nebo pár deci chladivého bílého vína neuškodí)
  • sex
  • silná vášeň
  • silné emoce
  • horké nápoje
  • běh
  • náročné fyzické činnosti

PŘIHLASTE SE NA NAŠE KURZY – ZAČÍNÁME NA PODZIM 2017

Více červencový HAPPYWEEK 226

Advertisement

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.