BEZ KVALITNÍHO VZTAHU NEVYTVOŘÍTE OPRAVDU ŠŤASTNOU RODINU

Seriál článků na téma ŽIVOTNÍ ROVNOVÁHA – č. IV

Stejně jako vztahy i rodina prožívá v moderní době velkou krizi. A přesto stále většina lidí po harmonické a milující rodině touží. Rostoucí počet rozvedených manželství však za sebou „nechává“ stále více a více dětí, kteří energii harmonické rodiny vůbec neprožijí. Neví tedy, jak by vůbec měla taková rodina fungovat. Navíc si často z rozpadlého manželství odnášejí i nepříjemné vzpomínky, nechtějí něco podobného ve svém budoucím životě zažít. A tak vstupují do života se strachem z rodiny.

velka-rodina

Poznání sebe sama, jak si zvolit správného partnera, jak založit a budovat rodinu, to všechno jsou tak důležitá životní témata, že by měla být vyučována již od základní školy a nebylo by určitě od věci, kdyby nějaké to „životní téma“ bylo povinným maturitním předmětem. K čemu člověku je maturita z francouzštiny, když neumí prožít šťastný vztah a mít milující rodinu.

I když moderní společnost stále ještě dává důraz na individuální prosazení v životě, energie rodiny je pro lidi velice důležitá. Musíme si uvědomit, že lidstvo žije v rodinném uspořádání tisíce let. Všichni proto máme energii rodiny v DNA, je to něco, co prostě všichni máme v krvi. Pokud se nám této energie v životě nedostává, chybí nám a člověk pak v dané míře v životě strádá.

Důležité je vědět, že rodina funguje na určitých základních principech (stejně jako každá z 9 základních oblastí životní rovnováhy). Pokud tyto principy nebudeme znát a/nebo je nebudeme dodržovat, nebude rodinná energie fungovat.

Základ správně fungující rodiny je fungující partnerský vztah. Tj. správný výběr partnera je klíčový pro budoucnost rodiny. Principy partnerského vztahu a výběru správného partnera jsme zmínili v minulém čísle HAPPYWEEKu.

Dalším důležitým faktorem fungující rodiny je spojení rodin obou partnerů. Dnes většina nových manželství si zakládá tzv. „novou rodinu“ a jaksi se odtrhává od své původní rodiny. To je ale špatně. Je to často proto, že dne lidé nevědí, že rodina je nejpřirozenější základ bohatství a prosperity. Tím, že se od své původní rodiny odtrhnou, přichází o tuto přirozenou energii bohatství a vše musí budovat sami a tím se velmi vyčerpávají.

Spojení rodin partnerů pak přináší další důležitý princip a to je nastavení vztahů mezi jednotlivými členy spojených rodin. To, jak budou tyto vztahy fungovat, bude či nebude fungovat síla rodiny. Čím je rodina silnější, tím větší bohatství dokáže vytvořit. Silná rodina je také výbornou oporou pro všechny své členy v dobách, kdy se jim nedaří, bojují s nemocí či nedostatkem. Silná rodina je tak výbornou prevencí před strachem, stresem a psychickými poruchami v moderním životě. Jak se říká: rodina je základ. A když jsou základy pevné, můžete budovat velké věci.

Chcete poznat sami sebe, naučit se, jak si vytvořit rovnováhu pro zkvalitnění svého života? Vše vás naučíme na našem novém kurzu ŽIVOTNÍ ROVNOVÁHA. Vše o kurzu v těchto krátkých prezentacích, nebo na www.akademiestesti.webs.com/nov-kurzy. Přihlaste se na dasa@byu.cz nebo na 602 556 479

 

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.