NEBOJTE SE PODNIKAT – VYUŽIJTE SVŮJ TALENT A ROZVÍJEJTE HO

Mám na to, nemám na to….? Otázka, kterou si klade mnoho lidí. Týká se podnikání. Je poměrně dost lidí, které svět podnikání láká. Ale zrazuje je jejich strach z neúspěchu. Velkou roli také hraje nízké sebevědomí.

nebojte se podnikat

Ne každý je rozený podnikatel. Stejně tak ne každý je rozený zaměstnanec. Někteří umí „tu káru“ táhnout, jiní ji raději tlačí. Každý člověk však má svůj přirozený talent a potenciál. Pokud ten váš vede směrem k podnikání, pak byste neměli dlouho váhat. Obecně se vžil názor, že podnikání je riziko. Je to risk, který vás může zničit. Naopak zaměstnání je sázka na jistotu. Máte svůj jistý plat, pracovní dobu a zajištěnou práci – tu vám sežene zaměstnavatel. Ale je tomu opravdu tak? Jeden můj dobrý známý říká: zaměstnání je jistota dvou. Myslí tím dvou platů. Tolik platů totiž dostanete, když vás vyhodí. Takže o jaké jistotě zde mluvíme? Pokud patříte do skupiny lidí, kteří mají talent a potenciál k podnikání, pak byste se do toho určitě měli pustit. Váš talent je dar, o který se máte dělit s těmi, kteří ho potřebují. A to jsou vaši zákazníci. Jak se říká, každé zboží si najde svého kupce. Ano, i váš talent má svého zákazníka. Důležité je, abyste svůj talent zřetelně a jasně ukázali těm, pro koho je určen. Pokud rádi a dobře pečete koláče, pak je váš talent určen všem těm, kteří koláče milují. Umíte-li krásně malovat, pak vaše malby potřebují všichni ti, kteří milují obrázky. Váš talent vám nebyl dán pro to, abyste ho zahodili. Máte ho proto, že někdo jiný ho potřebuje. Vše v přírodě je nastaveno na rovnováhu. Proto by mělo být dostatek těch, kteří dokáží využít váš talent. V ekonomice se tomu říká rovnováha nabídky a poptávky. Pokud tedy přemýšlíte o podnikání, rozhodně se nenechte odradit strachem, či slabou sebedůvěrou. A s tím, s čím si nejste jisti, vám poradí ti, kteří na to mají talent. Mají ho právě pro to, aby vám ho mohli věnovat.

Líbí se vám rodinné podnikání? Pomůžeme vám nastavit úspěšnou rodinnou firmu na našem novém kurzu RODINNÁ FIRMA. Vše o kurzu v této krátké prezentaci, nebo na www.akademiestesti.webs.com/nov-kurzy. Přihlaste se na dasa@byu.cz nebo na 602 556 479

Zdroj: HAPPYWEEK 181 – ke čtení nebo stažení zdarma zde:

 

 

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.